Konferansen del 2

Mina Hadjian holdt et energis foredrag hvor hun fortalte om personlige opplevelser knyttet til sin iranske bakgrunn. Hun oppfordret folk til å si ifra, kjefte og noen ganger ta det hele med litt humor.

Anders Opdahl sjefsredaktør i Nordlys holdt første forelesning på fredag. Han var dønn ærlig og noen ble til og med litt provosert av han. Han oppfordret folk til å delta mer på debattene for da blir det vanskeliger. Han fikk mange spørsmål pg kommentarer og debatten blusset virkelig opp. Det artigste han sa på talestolen var alikevell at han og Ketil (en annen foredragsholder) hadde en sønn i lag. Dette stemmer selvsagt ikke, dem har sønner som er i samem alder.

Veiviserne kunne fortelle om sine opplevelser i forbindelsen med veiviser jobben. De opplever mye positivt og folk er generelt nyskjerrige i det samiske.

Videre hadde vi tre fantasiske artister i banketten. Andrew Kagomba imponerte oss med trommer og sang fra Uganda, men Mikkel Rasmus Logje sang og joiket både slevkomponerte og klassiske samiske låter. Sofia Jannoks intimikonsert var magisk og hun fortalte en liten historie til hver sang. Videre virket det som om folk koste med mat og godt selvskap. Alt i alt så virket deltagerne på konferansen fornøyde og da er vi som arrangører også fornøyde!

Bilder fra banketten.

/Lajla Helene

Alle foto: Olga Tunina

Reklamer

1 tanke på “Konferansen del 2

  1. Tilbaketråkk: Digitála Ránnjááhkut: nubbi beaivvi | Noereh!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s